PrintAssist - Leijdsman Grafische Partner

Wanneer u iets extra’s wilt doen met uw kaarten, dan kunt u ze laten bedrukken met metallic print. Dit is vooral heel leuk als u uw kaarten zelf ontwerpt, bijvoorbeeld bij een grotere oplage voor uw bedrijf.

Wat is een metallic kaart? Een kaart met metallic print is eigenlijk gewoon een normale kaart. Hij is alleen bedrukt met een speciale laag genaamd “cold foil”, een aparte laag gemaakt van folie. Doordat de kaart zelf mat is en de print juist glanzend is, krijgt de kaart een tof effect.

Opvallen met uw organisatie Mensen gebruiken metallic kaarten speciaal om op te vallen. De kosten voor een metallic kaart liggen iets hoger, maar tegen die kleine meerprijs krijgt de kaart dan ook extra aandacht. Juist voor bijzondere gelegenheden leent de metallic kaart zich erg goed. Dankzij de metallic laag krijgt de kaart een chique karakter – ideaal voor bijvoorbeeld een uitnodiging voor een bedrijfsfeest, evenement of de opening van een nieuw pand.

3 voorbeelden van metallic kaarten Veel mensen vragen of wij een voorbeeld kunnen geven van een metallic print. Daarom hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet zodat u duidelijk ziet wat het is en voor welke gelegenheden de metallic kaart wordt gebruikt. Het voorbeeld hieronder toont hoe de metallic print op een matte achtergrond voor diepte zorgt. Mocht u heel de kaart willen bedekken met metallic print, dan is het ook mogelijk een print met reliëf te drukken. Dan krijgt de print nog meer diepte en stijl.

g

Metallic print wordt ook veel gebruikt bij visitekaartjes. De metallic print geeft het kaartje die extra touch die bij veel andere kaartjes ontbreekt. Daarnaast hoeft bij metallic drukwerk de opdracht niet per se aan een minimum formaat te voldoen – dit maakt dat deze drukwerkmethode ook geschikt is voor kleinere formaten papier.

Bron: PrintAssist

Maar naast uitnodigingen en visitekaartjes komt de metallic print ook vaak voor op verpakkingen. Het geeft een product vaak een chiquere uitstraling en het glanseffect maakt dat consumenten sneller interesse hebben in het product. Dit heeft niet direct te maken met metallic kaarten, maar is wel een voorbeeld van metallic prints die we in het dagelijks leven tegenkomen.

Bron: Drukkerij Mouthaan

Interesse in een metallic kaart of wil je weten wat voor andere mogelijkheden er zijn bij het bedrukken van kaarten? PrintAssist helpt je graag en geeft je passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.