PrintAssist - Leijdsman Grafische Partner

Wat is een certified pdf (cPDF)?

In plaats van een proefdruk, sturen wij u een certified PDF (cPDF), die u kunt controleren voordat we deze daadwerkelijk gaan drukken. Daarbij geldt dat als het uiteindelijke resultaat van het drukwerk afwijkt van de door ons gestuurde cPDF, u een gratis herdruk krijgt.

Hoe wordt een certified PDF gemaakt?

Als u uw document in een andere vorm dan PDF aanlevert (bijvoorbeeld als InDesign, Photoshop of Illustrator bestand), dan maken wij eerst een PDF van uw document. U kunt van uw document ook zelf een PDF bestand maken, met behulp van de templates en PDF instellingen voor InDesign en Acrobat Distiller die u vindt onder onze aanleverspecificaties.

De PDF bestanden die wij van InDesign, Photoshop of Illustrator bestanden hebben gemaakt, of het PDF bestand dat u ons heeft aangeleverd, laten we vervolgens door het programma Enfocus PitStop controleren op een groot aantal punten die in het drukproces tot problemen kunnen leiden. Nadat het bestand door PitStop is goedgekeurd, is het bestand een certified PDF en sturen wij het naar u op als digitale proefdruk.

Terug naar de veel gestelde vragen