PrintAssist - Leijdsman Grafische Partner

Een zakelijke envelop laten printen; wat moet er op staan?

Hoewel veel correspondentie tegenwoordig via de e-mail verloopt, is voor veel bedrijven en instellingen de ‘traditionele’ brief nog steeds erg belangrijk. Denk daarbij aan het versturen van klantenpassen, pinpasjes, leuke aanbiedingen en belangrijke informatie. Uw envelop valt dus nog  regelmatig op de deurmat. Dan is het fijn als uw envelop er goed uitziet en opvalt bij de ontvanger. Maar als u zakelijke enveloppen laat printen, wat moet er dan opstaan?

Goede indruk belangrijk

Een envelop is vaak het eerste contact dat u heeft met de ontvanger. Een goede eerste indruk is belangrijk, u wilt toch dat de ontvanger een positieve houding heeft. Het is dan ook belangrijk dat uw bedrukte enveloppen er goed uitziet. Een envelop moet aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf of de organisatie. Meestal is een envelop dan ook bedrukt in de huisstijlkleuren. De naam van de afzender en het logo zijn duidelijk zichtbaar. Soms is het handig of noodzakelijk om ook een postadres van de afzender op de envelop te printen. Al naar gelang het type envelop (met of zonder venster) kunt u de indeling van de informatie bepalen.

Antwoordnummer envelop

Soms moeten ontvangers van uw post documenten retourneren. Dan is het prettig als zij dit kunnen doen in een envelop met een antwoordnummer zodat zij geen kosten hebben aan het retourneren van de benodigde informatie. Daarvoor vraagt u een antwoordnummer aan bij Post NL. U sluit dan een contract af voor het gebruik van dit antwoordnummer voor een bepaalde periode. Als u hier gebruik van maakt, laat u de envelop printen met de naam en het logo van uw organisatie. Daarnaast print u op de plaats waar de adressering staat, uw eigen bedrijfsnaam, het antwoordnummer, de postcode en de plaatsnaam.

Creatieve boodschap of niet?

U kunt de keuze maken om op de zakelijk envelop een speciale boodschap te laten printen. Bijvoorbeeld als u een mailing doet rondom een bepaald thema of actie. Dit is niet voor ieder poststuk of voor ieder bedrijf geschikt. Let er wel op dat het niet overkomt als reclamedrukwerk, u loopt dan het risico dat uw post ongeopend bij het oud papier belandt.

Samengevat

Een aantal onderdelen zijn onmisbaar als u een zakelijke envelop laat printen. De naam van uw bedrijf of organisatie als de afzender, eventueel het logo, uw postadres, een eventueel retouradres (kan een antwoordnummer zijn) en eventueel een slogan of speciale boodschap. Bij een vaste verzender kunt u deze op de envelop laten printen. Houd bij de opmaak van de bedrukking aan de bovenzijde minimaal 6 mm en aan de onderzijde minimaal 3 mm vrij van teksten en belangrijke afbeeldingen. Kies het formaat envelop die u wilt laten bedrukken. Gebruik eventueel templates bij de keuze en opmaak van uw enveloppen.

Heeft u speciale wensen voor uw enveloppen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Onze helpdesk helpt u graag verder.