PrintAssist - Leijdsman Grafische Partner

Een brochure maken: zo doe je dat

 

Brochures zijn een ideaal communicatiemiddel: u kunt er veel informatie in opnemen en het geeft u de kans om uw bedrijf, producten of diensten op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Om een zo effectief mogelijke brochure te maken, zijn er een aantal belangrijke stappen die u moet doorlopen. In dit artikel vertellen we u meer over hoe u een brochure kunt maken en welke aspecten hierbij niet vergeten mogen worden.

Wat is het onderwerp van de brochure?
U kunt het best beginnen met het bepalen van het onderwerp van de brochure. Welke zaken moeten er in de brochure aan de orde komen? Ook is het goed om alvast de informatiebronnen en vergelijkbare materialen te verzamelen.

Bepaal de doelgroep van de brochure
Om een krachtige brochure te ontwikkelen, is het essentieel om een doelgroep vast te stellen: voor wie is de brochure bedoeld? Als de brochure meerdere doelgroepen heeft, kunt u ze onder elkaar zetten op volgorde van belangrijkheid. Het is hierbij van belang om per doelgroep te bepalen wat de informatiebehoefte is.

Stel het doel vast
Als het onderwerp en de doelgroep vast staan, is het tijd om het hoofddoel van de brochure te bepalen. Wat moet de brochure teweegbrengen bij de doelgroep? Binnen hoeveel tijd moet dit gebeuren en hoeveel mensen moeten er minimaal bereikt worden?

Bepaal de uitstraling en inhoud
De uitstraling en de inhoud zijn beide even belangrijk. Voor beide aspecten geldt dat ze moeten worden afgestemd op de doelgroep. Zo moet de schrijfstijl bij de doelgroep passen en de afbeeldingen zorgvuldig uitgekozen worden. Het creëren van de juiste inhoud en uitstraling kan veel tijd innemen, waardoor het handig is om hier hulp voor in te schakelen.

Zorg voor het ontwerp en de opmaak
Afhankelijk van het budget kunt u het ontwerp en de opmaak van de brochure zelf verzorgen of uitbesteden. Besteedt u de vormgeving uit? Zorg dan voor een duidelijk uitleg waarin de bovenstaande punten zijn opgenomen.

Hoe wordt de brochure ingezet?
Nu de brochure zo goed als klaar is, is het goed om na te denken over de manier waarop het wordt ingezet. Moet de brochure uitgedeeld worden of juist verspreid? Zijn er bepaalde evenementen of bijeenkomsten waar de brochures van pas kunnen komen? Tip: maak een overzichtelijke planning voor het inzetten van de brochures inclusief data en aantallen. Zo weet u ook gelijk hoeveel brochures u ongeveer moet bestellen.

Bestel uw brochure
De laatste stap bestaat uit het bestellen van de brochures. Bij PrintAssist kunt u brochures in grote én kleine oplages bestellen. Hiernaast heeft u veel opties. Zo kunt u onder andere het formaat, het papier en de afwerking zelf bepalen. Na een korte levertijd kunt u direct aan de slag met het inzetten van de brochures.

Heeft u vragen over het laten bedrukken van brochures? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.